6e nieuwsbrief januari 2015

Kan je de nieuwsbrief niet goed zien? Klik hier om de zesde nieuwsbrief van Weg van Verhalen in PDF-formaat te lezen.

Weg van Verhalen 2015
halfjaarlijkse nieuwsbrief nr. 6, januari 2015

‘Het geheim van de waarheid is, dat er geen feiten bestaan, alleen verhalen’.
João Ubaldo Ribeiro

Jaargroep bibliodrama
We zijn heel blij dat het gelukt is om met een vaste bibliodramagroep te werken. We zijn in november van start gegaan op 7 dinsdagavonden. Deze  groep loopt door tot half maart.

In seizoen 2015-2016 hopen we door te gaan met ’oude’ en ‘nieuwe’ deelnemers. Maximaal 10 avonden. Tijd: 20-22 uur.  Maximale kosten bij deelname door 10 personen € 150.

 Cursus Weg van Verhalen voorjaar 2015, Plantsoen 25, Eemnes
Data: 7 en 21 april en 19 en 26 mei 2015.
Waar: Plantsoen 25, Eemnes. Tijd: 20-22 uur. Kosten: € 75.

NIEUW: Voor wie liever niet ’s avonds erop uit gaat: Bij voldoende belangstelling is het ook mogelijk om de verhalencursus op vier vrijdagochtenden te volgen.

Je leert: Uit je hoofd een verhaal vertellen, boeiend presenteren. Bewust worden van jezelf: je ademhaling, manier van staan, bewegen en kijken. Bewust worden van de ander: in contact met je publiek. Verhaaltechniek: de opbouw, de accenten, motieven die spelen. Verteltechniek:  tempo, intonatie, stiltes, doorgaan als je de draad kwijt bent. Je leert durven en doen. De deelnemers aan onze cursus voelen zich zekerder, actiever en vrijer in vertellen, presenteren en in gesprekken.

World Storytelling Day
20 maart 2015, 20-22 uur. Kosten € 5.

Het wereldwijde thema van dit jaar  is ‘WENSEN’.

Vorig jaar was het een zeer geslaagde avond met totaal 10 mensen, waarvan er 7 wilden vertellen. We gaan ervan uit dat het weer gaat lukken. Misschien wel met nog meer deelnemers. Onze huiskamer is groot genoeg dus… kom gewoon! Met of zonder verhaal, als verteller of luisteraar, je bent van harte welkom.

Wensen
Als we dan toch met wensen bezig zijn… In 2014 hadden we te weinig aanmeldingen voor de ‘verhalen inspiratie dag’. Dit komt niet omdat er geen interesse voor is, maar de datum is vaak het probleem. Veel mensen zijn druk, ieders zaterdagen zijn vol gepland met van alles. Zo gaat dat nou eenmaal. Daarom laten we nu het noemen van een datum achterwege en vragen we je om aan te geven of je wilt meedoen op een zaterdag (10-15 uur).

Bij 6 deelnemers gaan we in overleg een datum plannen.

Wat doen we op deze dag: Allerlei verhalen activiteiten met verschillende werkvormen. Je bent bezig met bestaande verhalen, je eigen verhaal en dat van anderen. Reacties van eerdere deelnemers: ‘heerlijk om zo bezig te zijn’, ‘tijd en rust’, ‘genoten van prachtige verhalen’, ‘had geen idee, maar nooit gedacht dat ik het zo leuk zou vinden’.  Kosten: € 25, inclusief lunch.

Kindergroep drama en sociale vaardigheden
Simonet gaat na afronding van haar opleiding ‘Dramaspecialist in het basisonderwijs’ een kindergroep starten. Gericht op spelen, spelontwikkeling en oefenen van manieren van omgaan met jezelf en anderen. Leeftijd: 8 – 12 jaar. Er kunnen minimaal 6 tot maximaal 8 kinderen deelnemen.

8x op woensdagmiddag 16-17 uur. Vooraf een bijeenkomst met uitleg aan ouders. En een afsluitende bijeenkomst met ouder(s) en kinderen.  Start: september 2015. Kosten: €100.

Er is meer mogelijk met Weg van Verhalen:
Een themadag, studiedag, teamdag, zussendag, broersdag, verjaardag, verdagdag, noem-maar-op-dag, workshops of coaching.

Wil je iets doen met verhalen, bibliodrama,  psychodrama of een combinatie van deze werkvormen? We verzorgen workshops en trainingen aan teams, samengestelde groepen en individuele deelnemers, gericht op teamvorming en persoonlijke ontwikkeling. Het programma stemmen we af op wat je wilt ontwikkelen, leren of ervaren.

Voorbeelden hierbij: Een dagdeel coaching aan een team vrijwilligers over samenwerken. Een avondvullend programma met verhalen in het startweekend van de PKN Wageningen. Een teamvormende avond met de kerkenraad van PKN Bussum.

 De Tafel van Verhalen
Jouw en onze verhalen aan onze eettafel. Lekker en gezellig lunchen, eten of thee drinken.

http://wegvanverhalen.nl/tafel-van-verhalen/

 Meer informatie en opgeven voor een activiteit:
T:   035-5317802 of 06-23873331
M: simonet.jan@planet.nl

Tot slot
Net zoals verhalen doorgegeven worden: Geef of stuur onze nieuwsbrief door aan mensen die plezier hebben in verhalen, luisteren en vertellen. En aan ouders van kinderen die met drama en verhalen sociale vaardigheden willen leren.

Jan & Simonet

Dit bericht is geplaatst in Actueel. Bookmark de permalink.