7e nieuwsbrief augustus 2015

Kunt u deze nieuwsbrief niet goed lezen? Klik dan hier om de zevende nieuwsbrief van Weg van Verhalen te downloaden.

Weg van Verhalen 2015 halfjaarlijkse nieuwsbrief nr. 7, augustus 2015

‘’Als de tijd vliegt… vlieg mee!’’ (Loesje)

De cursus Vertellen en Presenteren
Uit je hoofd een mooi verhaal vertellen en inspirerend presenteren. En ondertussen leer je ook ontspannen staan, zitten, kijken en ademhalen. In contact gaan met je publiek. Verhaaltechnisch: opbouw, accenten, verhaalmotieven. Tempo, intonatie, stiltes en weer doorgaan. Door de kleinschalige cursus en door onze feedback ontwikkel je een eigen stijl van vertellen en presenteren. Je leert durven en doen!
1, 15, 29 september en 13 oktober 2015, 20-22 uur. Kosten: € 75.

Een dijk van Kunst en Cultuur
Kom op 6 september luisteren naar een door ons verteld verhaal op Wakkerendijk 228A in Eemnes. Je vindt ons in een bijgebouwtje achter het woonhuis, let op het schoolbordje. We vertellen zodra er publiek is, voor jong en oud tussen 13.30-17.00 uur.

De jaargroep bibliodrama gaat verder!
Met groot plezier hebben we in de winter van 2014-2015 zeven avonden gespeeld rond diverse Bijbelverhalen. Een aantal deelnemers gaat volgend jaar verder. We hebben plaats voor enkele nieuwe mensen. Doe jij mee? Op onze site staat wat bibliodrama inhoudt, maar je kunt ons er altijd even over bellen. We leggen het graag uit. De avonden zijn gepland in 2015: 27 oktober, 10 en 24 november, 1 december en in 2016: 5 en 19 januari, 2 en 16 februari. 8 avonden bij (max.) 8 deelnemers, kosten (max.) € 120.

Psychodramagroep
In de winter gaan we 3 avonden psychodrama organiseren rond het thema TIJD. Tijd vliegt, een zee van tijd, er is een tijd van komen en een tijd van gaan, tijd sparen of tijd winnen, goede tijden slechte tijden? Waar maak jij tijd voor? Of voor wie? Voor anderen en ook voor jezelf? We hebben activiteiten bedacht waarbij je speels betrokken kunt zijn met je eigen verhaal en dat van anderen. Psychodrama klinkt voor sommigen therapeutisch. Dat is het niet! Het verschil met bibliodrama is dat deze avonden niet van Bijbelverhalen uitgaan. We hebben nog geen data gepland. Eerst maar eens van jullie horen wie er zin heeft om mee te doen!

World Storytelling Day
Jaarlijks op 20 maart (2016). Zet ‘m alvast in je agenda! Het thema is: Sterke vrouwen. Omdat het op een zondag is lijkt het ons leuk om ’s middags te doen. Tijdstip volgt later. Kosten € 5.

Kinderdramagroep en sociale vaardigheden ‘Wie Wat Wijzer’
Wie wat Wijzer is de praktijk voor drama en remedial teaching van Simonet. Zij gaat als vakspecialist drama een kindergroep starten, waar alles draait om spelend en met verhalen leren hoe je omgaat met anderen en jezelf. Leeftijd: 7 – 11 jaar. Er kunnen 8 kinderen deelnemen. 8x op woensdagmiddag 16-17 uur. Vooraf in december een bijeenkomst met uitleg aan ouders. De laatste bijeenkomst is met ouders en kinderen samen. Kosten: € 120. Start: 6 januari 2016.

Weg van Verhalen, wat doen ze nog meer?
Een themadag, studiedag, teamdag, familiedag, workshops of coaching. Wil je iets doen met verhalen, bibliodrama, psychodrama of een combinatie van deze werkvormen? We verzorgen workshops en trainingen aan teams, samengestelde groepen, individuele deelnemers. We zijn gericht op teamvorming en persoonlijke ontwikkeling. Ontspannen, samenbindend en vooral met plezier! Het programma stemmen we af op wat je wilt ontwikkelen en leren, doen en ervaren.

Dit bericht is geplaatst in Actueel. Bookmark de permalink.