8e nieuwsbrief januari 2016

Kunt u deze nieuwsbrief niet goed lezen? Klik dan hier om de achtste nieuwsbrief van Weg van Verhalen te downloaden.

Weg van Verhalen 2016 halfjaarlijkse nieuwsbrief nr. 8, januari 2016

‘… Elk begin is tenslotte niet meer dan een vervolg,
en het boek der gebeurtenissen ligt altijd open in het midden.’ (Wislawa Szymborska)

Weg van Verhalen heeft een actief 2015 achter de rug met tweemaal de verhalencursus. Met de eigen bibliodrama jaargroep, die in november zijn tweede jaar is ingegaan. Met bibliodrama op locatie. World Storytellingday, met een kamer vol vertellers en luisteraars. De Dijk van Kunst en Cultuur in Eemnes, waar we non-stop verhalen hebben verteld aan wie maar wilde luisteren. Soms een publiek van ruim tien mensen, soms met één persoon op de bank. Met een Sint Maarten verhaal op 11 november in de Maartenskerk in Maartensdijk. Met een paar individuele coachtrajecten gericht op vertellen en presenteren. We kijken met zin vooruit naar 2016. Januari brengt ons al meteen voor een verhalenavond naar de kerk van Oosthem. ‘Goede buren’ is het thema, actueler kan haast niet.

Psychodrama
Drie avonden psychodrama over het thema ‘TIJD’. Een zee van tijd,een tijd van komen en van gaan, tijd sparen, tijd winnen, goede tijden slechte tijden, tijdloosheid? Waar maak jij tijd voor? Voor wie? Voor anderen, voor jezelf? Deze avonden gaan niet over Bijbelverhalen, maar over alle andere verhalen en het verhaal van jezelf. 11 en 25 januari en 8 februari 2016, 20-22 uur. Kosten €50. De groep is vrijwel vol.

We hebben de vraag gekregen of we ook een workshopdag psychodrama kunnen geven. Als je hiervoor belangstelling hebt: mail of bel ons. Bij voldoende deelname gaan we hiervoor een zaterdag plannen.

Cursus Vertellen en Presenteren
Een verhaal vertellen vraagt dezelfde vaardigheden als een presentatie houden. Tekst kunnen onthouden en reproduceren lijkt het belangrijkst, maar…. hoe maak je eigenlijk contact met je publiek. Hoe zorg je voor jezelf tijdens je verhaal. Ga je staan of zitten of ben je meer een beweeglijke verteller. Wat doe je als je buiten adem raakt. Waar wil je accenten leggen, hoe bouw je je verhaal op. Welk verhaalmotief speelt een rol. Emoties die je ervaart bij jezelf en bij je publiek. Stiltes nemen en de draad weer oppakken. Je ontdekt en ontwikkelt in deze cursus je eigen stijl van vertellen en presenteren. Durven door te doen. Door jezelf een spiegel voor te houden. We werken alleen met kleine groepen, waardoor er aandacht, veiligheid en ontspanning is. De verhalencursus is op 8 en 22 maart en 5 april 2016, 20-22 uur. Kosten €75.

World Storytelling Day 20 maart 2016
Dit jaar is Wereld Vertel Dag op een zondag. Daarom kiezen we voor het tijdstip van 14.30-16.30 uur. Zet het meteen in je agenda en laat ons even weten dat je komt. Het thema is: Sterke Vrouwen. Zowel vertellers als luisteraars zijn van harte welkom, de één kan niet zonder de ander. Kosten € 5.

Jaargroep Bibliodrama winter 2016-2017
Van november tot maart hopen we weer verder te gaan met een groep mensen die zich spelend willen verdiepen in Bijbelverhalen en bijbehorende thema’s. Ervaren, doen, lachen en ernst zijn woorden die bij Bibliodrama horen. Verbinding door verbeelding, met respect voor jezelf en voor elkaar. De bibliodrama groep maken we niet groter dan 8 deelnemers. Zoveel deelnemers, zoveel avonden worden gepland. De data vind je in de volgende nieuwsbrief, op onze site en op Facebook.

Weg van Verhalen, wat wil je nog meer?
Wil je iets doen met verhalen, bibliodrama, psychodrama of een combinatie van deze werkvormen? We verzorgen workshops en trainingen aan teams, samengestelde groepen, individuele deelnemers. We zijn gericht op teamvorming en persoonlijke ontwikkeling. Ontspannen, samenbindend en vooral met plezier! Het programma stemmen we af op wat je wilt ontwikkelen en leren, doen en ervaren.

Waar
Onze eigen activiteiten en cursussen worden gehouden op Plantsoen 25 in Eemnes.

Het verhaal van 2015 is bekend.
Dat van 2016 gaan we meemaken, zelf vormgeven tot iets moois!

Dit bericht is geplaatst in Actueel. Bookmark de permalink.