9e nieuwsbrief juli 2016

Kunt u deze nieuwsbrief niet goed lezen? Klik dan hier om de negende nieuwsbrief van Weg van Verhalen te downloaden.

Weg van Verhalen 2016 halfjaarlijkse nieuwsbrief nr. 9, juli 2016

Wie aandachtig luistert hoort overal verhalen…

Bijna 10 jaar zijn wij Weg van Verhalen
Tijd voor een feestje! In 2007 gaven we onze eerste verhalencursus aan vrijwilligers en voorgangers van De Amerpoort in Baarn. In de jaren daarna hebben we zowel op locatie als bij ons thuis onze vertelkennis en verhalenplezier doorgegeven aan vele deelnemers. Wat is het leuk om juist dit najaar weer les te mogen geven aan de voorgangers van De Open Poort, de geloofsgemeenschap van De Amerpoort. Inspirerend én geïnspireerd Bijbelverhalen vertellen. met elkaar ervaringen delen. Waarop leg jij het accent en waarom. Wat is je focus en hoe houd je de aandacht vast van de luisteraars met en zonder beperking. We hebben er zin in en wie weet blijft het Bijbelverhalen vertellen wel een vast onderdeel van ons cursusaanbod.

Verhalen feestje in 2017
De plannen zijn er. Tijd genoeg om het te organiseren. We houden je op de hoogte, want we vinden het leuk om zoveel mogelijk deelnemers van onze cursussen terug te zien.

Cursus Vertellen en Presenteren
In een kleine groep leer je bij Weg van Verhalen vertellen op een manier bij jou past. We leren wat je kunt doen om een verhaal boeiend te vertellen. We geven je positieve feedback op de opbouw van je verhaal, je mimiek, oogcontact, intonatie en ademhaling. Ondertussen leer je van de verhalen van de andere deelnemers. Je kiest zelf wat voor verhaal je wilt vertellen en ook wat je specifiek van ons wilt leren.
De verhalencursus is op 13 september, 27 september en 11 oktober 2016, 20-22 uur. Kosten €75.

Psychodrama avonden
‘Neem je dromen es mee de dag in’ Loesje
De drie avonden psychodrama over het thema ‘tijd’ in de afgelopen winter werden erg gewaardeerd door de deelnemers. We doen het graag nog eens en met een ander thema: DROMEN. Waar droom je van of wat waren je dromen, wat is je droom nu? Bij psychodrama gaat het over het verhaal van jezelf. Je laat zien wat je denkt en beleeft. Samen spelen is iets wat we lang geleden als kind deden… maar ook als volwassene is het superleuk om te doen. 7 november, 21 november en 12 december 2016, 20-22 uur. Kosten €55.

Jaargroep Bibliodrama
De groep gaat zijn derde seizoen in! Wil je spelend ontdekkingen doen over Bijbelverhalen, Bijbelse personages of geloofsthema’s? Kom dan meedoen! De bibliodrama groep maken we niet groter dan 8 deelnemers. Gepland op de dinsdagavonden: 1 – 15 – 29 november en 13 december in 2016 en 3 – 17 – 31 januari en 14 februari in 2017. 20-22 uur. Kosten € 120. Wees er snel bij, deze groep is al bijna vol.

World Storytelling Day 20 maart 2017
Zet de datum en tijd, 20-22 uur, maar vast in je agenda. Het wereldwijd gekozen thema is ‘Transformatie’. Daar zijn veel verhalen bij te verzinnen en te vinden.

Weg van Verhalen
Wil je iets doen met verhalen, drama, bibliodrama, psychodrama of een combinatie van deze werkvormen? We verzorgen workshops aan groepen. Coaching en persoonlijke ontwikkeling aan individuele deelnemers, aan zowel kinderen als volwassenen. Het doel, programma en activiteiten stemmen we af op wat je wilt ervaren, veranderen, ontwikkelen, bevestigen en leren.

Waar
Onze eigen activiteiten en cursussen worden gehouden op Plantsoen 25 in Eemnes.

Zomerse groet!
Jan de Vries en Simonet Schoon

Dit bericht is geplaatst in Actueel. Bookmark de permalink.