Nieuwsbrief december 2012

Klik hier om het PDF-bestand van deze nieuwsbrief te downloaden/af te drukken:
2e nieuwsbrief WvV december 2012

Weg van Verhalen 2012-2013

halfjaarlijkse nieuwsbrief nr. 2, december 2012

 

Achter ons:

Een cursusdag  verhalen vertellen en theatraal lesgeven aan een groep educatieve medewerkers van zorginstelling Ipse de Bruggen in Nootdorp.

Een zussendag met high tea aan onze Tafel van Verhalen.

Vervolgdag verhalen vertellen aan het team van de kindernevendienst van de PKN kerk in Wemeldinge.

 

Nog gaande:

Drie avonden bibliodrama aan een groep gemeenteleden van verschillende kerken in Soest.

 

Vóór ons:

Twee keer onze basiscursus verhalen vertellen:

12 en 26 februari en 12 maart 2013, 20-22 uur (vol)

18 en 25 maart en 8 april 2013, 20-22 uur (nog plaats)

1 juni 2013, de verhalendag / vervolgcursus, 10 – 15.30 uur, inclusief lunch

 

De Verhalen Inspiratiedag is 2 februari 2013, 10 – 15 uur, ook met lunch.

Het is een experimentje: het lijkt ons de moeite waard om samen met een aantal mensen weer energie op te doen en zin te krijgen in verhalen vertellen. Verhalen verbinden mensen aan elkaar. Met (h)erkenning van dingen die we meemaken. Verhalen gaan over van alles en nog wat, over anderen, over jezelf.                                                               Meld je aan voor 15 januari 2013. Kosten: € 20.

 

Verder voor ons:

Een tweedaagse Verhalen Vertellen, bibliodrama en narratieve technieken aan de schoolpastores van het Alfa College, ROC Groningen.

 

In geuren en kleuren verhalen vertellen. Cursus in de bibliotheek van Eemnes: 20 maart, 3 april  2013 (+ optioneel 17 april). Het thema van de Boekenweek 2013 is ‘Gouden tijden, zwarte bladzijden’. Er zijn verhalen die verteld móeten worden. Verhalen van mensen, met ieders eigen waarheid. Van goud tot zwart met alle nuances die er zijn. Leren om zó een verhaal vertellen, dat iedereen het voor zich ziet en aan je lippen hangt? Jan en Simonet gaan je dat op een ontspannen en interactieve manier leren, zodat de verhalen niet tot stilstand komen, maar verder gaan.

 

Drie avonden bibliodrama in de Bethlehemkerk in Hilversum: 15 en 22 april, 13 mei 2013.

 

We willen dat veel mensen het verhalen vertellen ontdekken en gaan doen. Vertellen staat voor plezier, ontmoeting en tijd voor elkaar hebben. Betekenisvolle verhalen, levensverhalen, gekke verhalen of verhalen met emotie. Samen iets beleven. Daar gaat het ons om. De cursussen geven we in ons eigen huis in Eemnes, maar ook op locatie. Hetzelfde geldt voor het beleven van bibliodrama of psychodrama of een combinatie van verhalen en drama. Als je voor je werk, bedrijf, team, school, familie of groep een leuke, actieve en zinvolle werkdag wilt organiseren: maak een afspraak met ons. We stemmen ons programma af op je wensen en leervragen.

De Tafel van Verhalen is voor ons een erg intensieve activiteit qua voorbereiding. We vinden het ontzettend leuk en boeiend om te doen. We hebben besloten om dit hooguit maar 2x per jaar te doen. De reacties van de deelnemers zijn elke keer lovend. Zowel het verhaal als het lekkere eten maakt de tongen los. En daar gaat het ons precies om!

Dit bericht is geplaatst in Actueel. Bookmark de permalink.