Nieuwsbrief juli 2012

Activiteiten van Weg van Verhalen in seizoen 2012-2013

Inmiddels is Weg van Verhalen meer dan een ‘uit de hand gelopen hobby’, zoals we vaak zeggen. En omdat alles en iedereen die zichzelf een beetje serieus neemt tegenwoordig met een nieuwsbrief komt doen wij dat ook.  Omdat we willen dat veel mensen het verhalen vertellen ontdekken en gaan doen. Vertellen staat voor plezier, ontmoeting en tijd voor elkaar hebben. Betekenisvolle verhalen, levensverhalen, gekke verhalen of verhalen met emotie. Samen iets beleven. Daar gaat het ons om. De cursussen geven we in ons eigen huis in Eemnes, maar ook op locatie. Als je voor je werk, bedrijf, school, groep een leuke, actieve en zinvolle werkdag wilt organiseren: maak een afspraak. We stemmen ons programma af op je wensen en leervragen.    

Wat gaan we met Weg van Verhalen allemaal doen?

Verhalen Inspiratiedag: 2 februari 2013, 10 – 15.30 uur

Het idee van een Inspiratiedag ontstond na de afgelopen Verhalendag van 12 mei. Het lijkt ons leuk (en inspirerend) om met een groep vertellers bij elkaar te komen. Elkaar verhalen vertellen en feedback geven. Vandaar aan jou de uitnodiging om mee te doen! Geef je op en doe mee!
Kosten: € 20, incl. lunch.

Basiscursus verhalen vertellen: 25 september, 9 en 30 oktober 2012, 20 – 22 uur
Vervolgdag verhalen vertellen: 12 januari 2013, 10 – 15.30 uur

De programma’s van de basiscursus en vervolgdag verhalen vertellen staan op onze site.

Wat nog meer: In oktober geven we op locatie de cursus verhalen vertellen aan educatieve medewerkers van  verschillende zorginstellingen in Zuid Holland. In november zijn we met de vervolgcursus te gast bij de kinderdienstleiding van de PKN kerk van Wemeldinge.

Bibliodrama: Het afgelopen voorjaar zijn we met vier verschillende groepen bezig geweest met bibliodrama. Twee keer bij ons thuis, één groep  in de Emmakerk in Soest. En met de docenten godsdienst van het Groevenbeek College in Ermelo. Wij bewaren er goede herinneringen aan, de deelnemers ook weten we.  Drie keer een dagdeel bibliodrama is aan de korte kant, maar vormt wel een mooie kennismaking met de verschillende werkwijzen. Wij werken vooral met de methode van het Deanhuis (basis  psychodrama), maar ook met de start vanuit het bijbelverhaal. Ons prachtige schilderij van outsider kunstenaar Caroline Sterkman is al een paar keer mee op reis geweest en vormde de aanleiding voor een diversiteit aan bibliodrama’s. Ook bij het minisymposium ter ere van het afscheid van een Amsterdamse collega predikant, door de workshop ‘Een schilderij met een verhaal  – speel je eigen rol’.

Bibliodrama avonden in Eemnes:  6, 13 en 20 november 2012, 20-22 uur

Of neem contact met ons op als je met een eigen groep een aantal keren bibliodrama wilt doen.

Tips

Wij zijn dol op de verhalen van Toon Tellegen. We hebben genoten van de film ‘V. Schwrm’. Als je ‘m nog niet hebt gezien, kijk op:  http://flinckfilm.nl/nl/film/mijn-avonturen-door-v-swchwrm/

 

Download hier deze nieuwsbrief in PDF-formaat: nieuwsbrief juli 2012 Weg van Verhalen

Dit bericht is geplaatst in Actueel. Bookmark de permalink.