Reacties van deelnemers

Naar beneden scrollend lees je reacties over bibliodrama, de cursussen verhalen vertellen en de tafel van verhalen.

Uit het Kerkblad voor Hilversum, ds. Erik van Halsema:

Tafel van Verhalen, een high tea met 5 zussen:

  • Dag Simonet en Jan, dank voor jullie gastvrijheid, geweldige tafel, verhalen en ruimte aan ons om onze eigen verhalen te vertellen. Zo wordt deze zussendag er één met een sterretje!
  • Heerlijk eten, open sfeer en daardoor veel bijzondere verhalen en ervaringen gedeeld.
  • Veelzijdig, op alle fronten. Dank jullie wel.
  • En geweldige scones!
  • Bedankt voor jullie uitdaging tot vertellen en de prettige warmte!

Bibliodrama reacties

Anita: De open en vriendelijke houding van Simonet en Jan maakte mij nog nieuwsgieriger naar het beleven van bibliodrama. De manier waarop ze zíjn en de wijze waarop ze leiden heb ik als heel prettig ervaren. Mogelijkheden creërend om te ontdekken. Het gekozen verhaal kwam tot leven. Je beleeft het, bent erin, met je hoofd en je hart. Het deed me spontaan nieuwe inzichten van Jezus ontvangen. Dankbaar voor!

Cursus Verhalen Vertellen

Marianne: Hartelijk dank voor de info en goede tips vanuit jullie villa Zeezicht. Heel leerzaam allemaal. Jullie cursus heeft als gevolg dat ik een interview met de regionale TV heb aangedurfd. Dank daarvoor.

Hennie: Het waren drie plezierige avonden. Ik vond het best spannend maar door de kleine groep voelde de sfeer warm en huiselijk. Jullie geven op een ontspannen manier les.Ik vond het zeer leerzaam, bedankt.

Francien: Het voelde steeds méér vertrouwd in jullie aanwezigheid en in jullie gezellige, mooie kamer… Nog helemaal onder de indruk verliet ik de laatste avond jullie huis met mijn hoofd nog vol verhalen in indrukken … Ook dank voor de goede verslagen met feedback. Om eerlijk te zijn heb ik de cursus gedaan ten eerste omdat ik onder de indruk was van jullie optreden in onze kerk en omdat ik het ook wilde proberen hier iets van te leren en zo nodig voor mijn werk te gebruiken. Hiervoor moest er veel moed verzameld worden, maar er kwam voor mij heel veel uit: hele lieve mensen ontmoet, tips gekregen bij het vertellen, (ontspanning-) oefeningen met elkaar gedaan, leren visualiseren, mogen luisteren naar professionele verhalen vertellers die mij hebben ‘geraakt’ met hun verhaal, maar vooral gewoon door wie ze zijn, hoe men zich durfde te ‘geven’ in een vertrouwde sfeer en bij lieve mensen die zichzelf en hun huis hiervoor beschikbaar hebben gesteld, enz. enz. Al met al heb ik hier veel van geleerd en heb ik er nooit spijt van gehad. Graag ga ik nog steeds naar de Verhaal Halen middagen in de Thomaskerk en luister ik heel graag naar een goed en mooi verhaal. Nogmaals hartelijk dank voor de mooie avonden ‘verhalen vertellen’!

Wieke: Plezierig om 3 avonden onder professionele begeleiding bezig te zijn met de kunst van het vertellen! Ontspannend en leerzaam.

Linda: Simonet en Jan weten een hele prettige en ontspannen sfeer neer te zetten,
waarin ieder zijn of haar verhaal kan doen. Feedback geven ze op dezelfde
manier: op een ontspannen en luchtige toon wisten ze mij precies terug te
geven wat ik zou kunnen verbeteren in mijn verhaalstijl. Ik vond het een
waardevolle ervaring en zal er nog vaak wat aan hebben bij het vertellen van
mijn verhalen.

Lianne: Het plezier was te zien en te voelen aan jullie (zoals ik al zei) en dat komt over bij anderen, bij mij. Daardoor was het niet moeilijk om te oefenen in het verhalen vertellen. Ik heb veel inspiratie gehaald uit jullie workshop. Het is zeker voor herhaling vatbaar. Dank jullie wel, Lianne

Marjon: Wat ik heb geleerd op de cursus verhalen vertellen is contact maken met je publiek. Als je dat doet merk je dat het niet eng is en dat mensen ook graag je verhaal willen horen. Je verhaal visualiseren was moeilijk in het begin, maar daardoor kan je zonder papier je verhaal vertellen, omdat je weet hoe het eruit ziet. Kortom een cursus waar ik veel geleerd heb en iedereen die verhalen wil vertellen kan aanraden.

Hanneke (Amerpoort, Baarn): Een cursus verhalen vertellen. Ja dat maar dat hoef ik toch niet te doen? Mijn kinderen vonden het prachtig hoe ik voorlas. Ja, maar een verhaal vertellen is heel iets anders, dan voorlezen! Dus naar de cursus van Jan en Simonet. Met een leuke ploeg mensen gingen we aan de gang. Luisteren, kijken, proberen. Niet bang zijn om af te gaan! Lachen tot de tranen je over de wangen lopen. Wat een heerlijke avonden. Verh‡len kan ik er over vertellen! Ik kan het iedereen aanraden. Je gaat er steviger van in je schoenen staan. Of je nu een feestavond moet openen of een presentatie moet houden: de cursus leert je dat je tot meer in staat bent dan je dacht!

“Verhaal Halen”, Huizen: “Ten eerste wil ik jullie nog een keer bedanken én feliciteren met wat jullie met deze groep bereikt hebben. Het was een warme douche waarin ik terecht kwam.”

Altien: Dankjewel! Door jullie cursus heb ik nu een nieuwe hobby. Daar ben ik blij mee, kan ik je vertellen!

Anita: Ik vond het oefenen van verhalen vertellen aan elkaar spannend en inspirerend. De cursus was energiek door de interactie onderling. Jan en Simonet, jullie hebben het met veel enthousiasme gedaan. Bedankt.

René van den Beld, predikant en theatermaker: “Het verhaal gaat…”, maar hoe als je het zelf wilt vertellen? Je bent geraakt, maar de tekst zit niet geheel in je hoofd maar wél in je onbewuste. Hoe moet dat verder? Jan en Simonet helpen je met verhalen vertellen. Op een deskundige en rustige wijze stellen ze je op de hoogte van de meest basale theorieën en verhaaltechnieken van het verhalen vertellen. Via oefeningen krijg je inzicht in de structuur van het vertellen. Leidende gedachte bij hen is: als je geraakt bent zit het verhaal in je onbewuste en het komt er altijd uit, ook al is het niet in de exacte bewoordingen van de schrijver. Geen preek over de verloren zoon is hetzelfde, zou het met een verhaal dat je geraakt heeft dan wel zo moeten zijn? Ik voelde me zeer geholpen en aangesproken door de wijze waar Jan en Simonet je gerust stellen en helpen om het verhaal maar “te laten gaan”. Het zit in je.

Reacties van de gasten aan de Tafel van Verhalen

Hannie, vierde haar verjaardag met 5 vriendinnen: Een tafel vol lekker eten en drinken. Een tafel vol verhalen, het was genieten! Verhalen over duiven, vakanties, kinderen en nog veel meer…. Hartelijk bedankt!

Noor: De tijd met elkaar is omgevlogen. Er is geen tijd met gezelligheid.

Machteld: Op verhaal komen aan een tafel met verschillende mensen ter gelegenheid van de verjaardag van Hannie. Dank Simonet en Jan! Het verhaal gaat door…

Marjo: Een tafel met eten en verhalen verbindt de mensen die erom heen zitten. Wat een goed en mooi initiatief. Veel succes met dit begin.

Adri: Een heerlijk rustpunt om samen te genieten van een geweldige maaltijd én elkaars verhalen! Dank voor deze avond en veel genoegen gewenst met volgende gezelschappen.

Paula: Een warme ontvangst! Een heerlijke maaltijd. Een mooi verhaal. Wat kun je je nog meer wensen? Een hele leuke ervaring! Geweldig. Heel veel succes met dit initiatief. Ik vertel het door!

Geef een reactie